We organiseren regelmatig gratis bijeenkomsten over teamontwikkeling, grip krijgen op complexiteit, veranderprocessen versnellen, dashboarding, zelf en met je team slimmer (samen) werken, kennis activatie en meer algemeen over het vergroten van het lerend en innovatief vermogen van teams en organisaties. Dit is het terrein van de sociale innovatie (slimmer werken, -sturen en -organiseren).
De sessies en webinars zijn interactief en gericht op het delen van kennis en ervaringen. Ze hebben een sterk informeel karakter en we nodigen vaak (ervarings) deskundigen uit om hun visie, de laatste ontwikkelingen/ trends en praktische tips te delen. We organiseren ook sessies waarin de deelnemers vooral zelf aan de slag gaan met opdrachten en oefeningen.
Onze bijeenkomsten zijn open voor iedereen en bedoeld om de deelnemers tot verder denken te stimuleren, te inspireren, de verbinding aan te gaan en te netwerken met andere professionals die werkzaam zijn in dezelfde of vergelijkbare sectoren. Hierdoor kunnen de deelnemers nieuwe inzichten opdoen en hun eigen werkpraktijken verbeteren door het delen van ideeën en uitwisselen van best practices met anderen.
Bekijk hieronder welke bijeenkomsten en workshops gepland of staan of gepland gaan worden.
Hoe kun je als team of zelfs met je hele organisatie continu waarde blijven leveren in een sterk veranderende omgeving? Meer doen in minder tijd met minder mensen en kosten op een stimulerende manier? Sneller tot nieuwe diensten en producten komen? Dat kan door het invoeren van het concept van de lerende organisatie.
In de Ubuntu filosofie ben ik omdat wij zijn. Graag willen we dat in de praktijk brengen en laten zien waar we in geloven door je voor ons volgende informele gesprek/ workshop uit te nodigen als ‘deel-gever’, niet als deel-nemer. We willen graag je feedback op onze filosofie achter het concept van de lerende organisatie en feedback op een prototype app dat als doel heeft verhalen op grote schaal bij mensen op te halen, automatisch te visualiseren en door middel van tagging en filtering de duiding en het komen tot een roadmap te faciliteren.
Wil je meedoen? Kijk op deze pagina voor details en om in te schrijven.
Tijdens deze informele bijeenkomst bespreken we met een kleine groep deelnemers op interactieve wijze hoe we het lerend en innovatief vermogen van teams en de hele organisatie (continu) kunnen vergroten. Na een korte presentatie van een nieuwe lerende organisatie ‘praat- en leerplaat’ gaan we in twee break-outgroepen met elkaar in gesprek. De inzichten uit de groepen worden plenair gedeeld en besproken.
Daarna gaan we borrelen (deelnemers nemen zelf een hapje en drankje mee) en verzenden we na de sessie een verslag voor de achterban inclusief de aangepaste ‘praatplaat’ en andere nuttige visuals en herbruikbare materialen. Hier staat wat al is besproken en hoe we daarmee verder willen gaan.
Wil je meedoen? Je kunt je hier inschrijven. Dan zetten we je op de lijst voor de volgende sessie. Na de sessie ontvang je een verslag en de laatste versie ‘praat- en leerplaat’.
Wil je je team op een hoger plan krijgen? Meer gedaan krijgen met minder stress? Beter samenwerken? De psychologische veiligheid vergroten? Een teamplan maken met draagvlak? Deze workshop van ca. 50 minuten is speciaal ontworpen om teams te helpen de doelen te behalen door middel van slimmer werken, organiseren en managen in 2023.
We maken gebruik van inzichten van deskundigen, eigen ervaringen en wetenschappelijk onderzoek wat in samenhang praktisch is gemaakt in de vorm van een conceptuele roadmap en praktisch te volgen stappenplan. Bovendien gaan we in op hoe je nieuwe innovatieve tools kunt gebruiken om slimmer samen te werken, het werk van het team te organiseren en zaken te monitoren en te coördineren.
We behandelen ook hoe je effectievere vergaderingen kunt houden en feedback geven en ontvangen om zo de prestaties van het team te verbeteren. Aan het einde van de workshop zal je een aantal praktische tips en aanpakken hebben geleerd die je direct kunt toepassen in je werk met je team om de samenwerking en prestaties te verbeteren. Deze zijn samengevat in infographics en posters die je na de webinar ontvangt.
Deze is vol. Schrijf je hier in voor een plek op de wachtlijst en we mailen je nieuwe data opties.
Wil jij meer gedaan krijgen met minder inspanning, meer plezier vanuit rust en balans? Slimmer werken, niet harder? Deze webinar van ca. 50 minuten is speciaal ontworpen om jou te voorzien van beproefde tips en hacks om efficiënter en effectiever te werken in 2023.
De webinar behandelt onderwerpen zoals slimmer tijd benutten i.p.v. time management (tijd kun je niet managen, tijd is er altijd), het slim opbreken van werk, hoe je prioriteiten stelt en een planning kan maken, voorkomt dat je zaken gaan uitstellen en hoe je je beter kunt concentreren en afleidingen kunt verminderen. Denk bijvoorbeeld aan de pomodoro techniek, Eisenhower, the frog, Zeigarnik, GTD elementen, de 5W+H en hoe je ook je langere termijn doelen kan halen.
Ook kijken we naar technologische hulpmiddelen die kunnen helpen bij het organiseren van werkzaamheden. Aan het einde van de webinar heb je een aantal praktische tips en trucs geleerd die je direct kunt toepassen om je productiviteit te verhogen. Deze zijn samengevat in infographics en posters die je na de webinar ontvangt.
Deze is vol. Schrijf je hier in voor een plek op de wachtlijst en we mailen je nieuwe data opties.
Veel uitdagingen zijn niet op te lossen met het lineair reductionisch denken wat we regelmatig gewend zijn om toe te passen (bijvoorbeeld door het uitvoeren van een ‘root-cause analyse’, maken van een mindmap of opstellen van een beslisboom). Werk jij in een omgeving complexe uitdagingen en taaie problemen? Zoek je naar een manier om grip te krijgen op complexe situaties, deze in kaart te te brengen en op een veel grondiger manier complexe problemen op te gaan lossen? Het speelveld? Een systeem? Een stakeholder landschap? Een keten? Dan is deze hands-on gratis workshop iets voor jou!
Onder leiding van trainer en complexititeit adviseur Hannah Härtwich leer je hoe systeemdenken en ‘system mapping’ helpt bij het begrijpen en visualiseren van complexe situaties, uitdagingen en problemen. Je leert je hoe je samen, met draagvlak, complexiteit stap voor stap in kaart kunt brengen om tot betere inzichten en duurzame oplossingen te komen.
Na afloop van de workshop zul je beter in staat zijn om volgende stappen te bepalen met draagvlak van de stakeholders. De workshop wordt gegeven in het Engels. Hier kun je je inschrijven om de volgende keer je van een plek te verzekeren.
Anna Paulownastraat 53 | 2518 BB Den Haag | Tel: 070 707 1355 | Contact
© World of Minds 2023
Comments are closed.