Strategich plan

Intervisie met oog voor de wijdere organisatie bij TNO

Klantencase

Intervisie wordt vaak ingezet om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Vaak komen er daarnaast ook interessante, organisatorische leerpunten naar boven in de besproken casuïstiek. Hoe kun je een intervisie traject zodanig ontwerpen dat dit een ‘blijvende werking’ heeft op zowel de persoonlijke ontwikkeling van de beoogde medewerkersgroep als ook op de hen omringende organisatie?

In een pilotproject voor TNO hebben wij een drietal groepen over een periode van een half jaar begeleid. Daarbij hebben we bij aanvang, tussentijds en na afloop met de betrokkenen gereflecteerd op de gemaakte stappen en geleerde lessen zowel op persoonlijk vlak als op organisatorisch niveau. Hierbij waren zowel deelnemers betrokken als ook enkele HR-medewerkers om vanuit verschillende gezichtspunten de pilot mee vorm te geven.

Lego Serious Play
met Systems Mapping

Artikel Lego Serious Play magazine

Veel teams en organisaties komen complexe uitdagingen tegen waarbij verschillende belanghebbenden betrokken zijn. Denk aan stakeholdermanagement, processen goed ontwerpen, een transitietraject, een team ontwikkeltraject etc. De vraag is hoe je deze uitdagingen goed in beeld krijgt en welke belanghebbenden precies betrokken zijn bij een gewenste verandering. WWelke informatie en belangen hebben zij? Welke roadblocks zien zij en wat kan hun bijdrage aan 'het systeem' zijn?

Naast de aanpakken die wij als World of Minds gewend zijn om in te zetten (Livemapping en Storymappen) combineert Hannah Härtwich daarnaast ook het Systems Mapping met de methodiek Lego Serious Play. Dit blijkt een veelbelovende aanpak te zijn! Waarom? Lees hier het volledige artikel ‘LSP and Systems Mapping. Stronger together?’

 

Hoe slim werk
jij eigenlijk?

Welke technieken ken je en pas je toe?

En vooral, welke ken je nog niet (en zou je moeten kennen)? Ben jij ook altijd bezig om jezelf te ontwikkelen? Steeds beter te worden in je werk? Tijd te winnen? Slimmer te werken, niet harder? Vanuit rust en balans? Met meer resultaat, en vooral ook werkplezier? Gebruik je al GTD, de Pomodoro techniek, LSD, Zeigarnik, Snellezen? Ja? Goed op weg! Nee? Oké, dan zijn er waarschijnlijk nog diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Wil je op een leuke speelse manier je kennis testen om zo te ontdekken welke technieken en onderwerpen je nog op je lijstje kan zetten? Dan hebben we een Kahoot voor je gemaakt! Heb je meer dan 80% van de vragen goed, dan hebben we een leuke verrassing voor je.
Lees verder en schrijf je in door op de link hieronder te klikken!

Maak kennis met Joaquim
van Synmind

Partner van World of Minds

Om onze kennis en kunde op het gebied van complexiteit in kaart brengen verder uit te breiden werken we samen met verschillende partners. Zo ook Joaquim de Witte van het bedrijf Synmind. Zij zijn gespecialiseerd in het dynamisch maken van systeem modellen.
Een korte introductie:

The interaction of countless variables and values determining the challenges of our society lead to policy problems of unprecedented complexity. Kate Raworth’s famous Doughnut Model beautifully illustrates the delicate balancing of interacting human demands between social foundations on the one hand and critical ecological constraints on the other ...

Ondersteuning bij ons strategie- en verandertraject Haagse Hogeschool

Een klant aan het woord
Zon en Circulair

Wij hebben World of Minds gevraagd om onze driedaagse strategiesessie te ondersteunen met Storymapping met als doel:

  • iedereen te horen (ook op eventuele vragen/weerstanden) en omdat we zoveel mogelijk input en draagvlak wilden verkrijgen;
  • de bestede tijd in de strategie sessies zo veel mogelijk te laten opleveren;
  • overzicht en grip te krijgen op de complexiteit van het speelveld en het veranderproces;
  • symptoombestrijding en suboptimalisatie zoveel mogelijk te vermijden;
  • een helder overkoepelend plan te gaan definiëren voor het vervolg.
Na een degelijke intake was het duidelijk waar en hoe World of Minds kon gaan ondersteunen. Niet alleen door de juiste vragen te stellen en zich goed in te lezen (strategische documenten), maar ook helder te rapporteren na de verschillende gesprekken in de vorm van mindmaps om onze communicatie optimaal te faciliteren... (lees verder met de link hieronder)

Rob van Kampen, drs. | Opleidingsmanager Built Environment | Haagse Hogeschool


Lees deze en andere testimonials

 

Hoe werk je elke dag een stukje slimmer?

in een flow die bij jou persoonlijk past?

Elke dag een stap maken in slimmer werken is sinds de Covid pandemie voor velen van ons een stuk uitdagender geworden.

Enerzijds omdat het directe contact met collega’s minder is geworden.Veel mensen missen dat zowel op menselijk vlak alsook met betrekking tot de directe uitwisseling van werkgerelateerde zaken. Anderzijds omdat velen van ons in een andere omgeving zijn gaan werken. Niet alleen deels thuis, maar ook kantoren worden anders ingericht.

In dit artikel beschrijven we de Werk Elke Dag Slimmer (WEDS) aanpak. Dit is een simpele, effectieve, en makkelijk te implementeren aanpak gebaseerd op inzichten van onderzoekers en verder ontwikkeld d.m.v. het trainen en begeleiden van duizenden cursisten en hun feedback vanuit de praktijk.

Wijkgericht werken Gemeente Den Helder

Casebeschrijving

Hoe verbind je inwoners en projecten zo dat ze elkaar versterken? Hoe houd je een hele wijk in realtime op de hoogte van de ontwikkelingen? Hoe haal je kennis en ervaring op uit alle lagen en zorg je dat iedereen hiervan kan leren?

Aan het begin van de Coronaperiode zijn wij gevraagd mee te helpen bij het (online) inrichten van Wijkgericht werken binnen Gemeente Den Helder. Het voornaamste doel hierin was het vergroten van maatschappelijke participatie, en het ontdekken van kansen en opgaven binnen de wijken.

Tijdens de sessies wilden wij met deze groep een gezamenlijk beeld van de wijk en haar DNA krijgen, met ieders praktijkervaring hierin verwerkt. Deze praktijkervaring kon uit alle hoeken komen, aangezien er bewust verschillende soort deelnemers waren uitgenodigd voor de sessie.

Wil je op de hoogte worden gehouden van deze en andere ontwikkelingen van World of Minds? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Mail naar info@worldofminds.com of bel 070 707 1355