PostNL

Hoe kan PostNL de Human Rights in de leveranciersketen verbeteren?

Klantencase

PostNL organiseerde een online evenement met als thema Human Rights in de keten van PostNL. Ze wilden hierin toelichten wat zij verstaan hieronder en wat ze verwachten van de leveranciers. De vraag van PostNL hierbij is hoe hierin samen opgetrokken kan worden om tot (verdere) verbeteringen te kunnen komen.
World of Minds heeft samen met PostNL een interactieve sessie ontworpen waarbij zoveel mogelijk informatie kon worden gedeeld en opgehaald.

Mindmap samenvatting:
A Whole New Mind

Why Right-Brainers Will Rule the Future

In dit boek wil auteur Daniël Pink ons laten zien waarom we onze rechter hersenhelft meer moeten ontwikkelen. De linker hersenhelft is in de afgelopen tijd van informatie verwerken dominant geworden. Welke vaardigheden helpen je je rechter hersenhelft meer te ontwikkelen en zo je brein beter te gebruiken? Dit sluit goed aan bij onze filosofie (dat het helpt) om informatie te visualiseren in bijvoorbeeld mindmaps of system maps. Hieronder onze mindmap samenvatting van dit boek:

 

Hoe krijgen we meer starters bij de Rijksoverheid?

Met behulp van een Stock-to-Flow model

Voor veel organisaties vormt het een steeds grotere uitdaging om geschikte, nieuwe mensen te vinden en te behouden. Zo wil ook de Rijksoverheid graag meer starters aantrekken en deze laten doorstromen tot vaste werknemers.

Om in kaart te brengen hoe de situatie in elkaar zit, waar het beter kan en wat we kunnen doen hebben we een Stock-to-Flow model gemaakt. Dit model is tot stand gekomen via een aantal sessies en iteraties. Hieronder onze procesbeschrijving met tussentijdse uitsnedes van het model:

Maak een OGSM dashboard!

Vul de mindmap template in en genereer in OGSM formaat

OGSM staat voor Objectives, Goals, Strategies en Measures. Deze methode helpt je met snel, gericht en effectief plannen. Je kunt met de OGSM een strategisch plan maken die inzicht, structuur en richting brengt binnen de organisatie.

Samen met aHa!Coaching hebben we een add-in ontwikkeld voor MindManager die dat nog makkelijker maakt. Hierin vind je uitleg, een invulbaar sjabloon en een export naar een overzichtelijke webpagina die je met alle belanghebbenden kunt delen. Voor de nieuwsbrief ontvangers is deze gratis te downloaden:

Opstart kennisnetwerk Zon & Circulair

Een klant aan het woord
Zon en Circulair

"World of Minds heeft ons ondersteund in de eerste fase van het opstarten van een netwerk met kennisprofessionals rondom het thema ‘Circulariteit en zonnepanelen’. Dit is een complex thema en speelveld waar nog veel onbekendheid over is. Het proces was voor beide partijen een experiment waarbij we samen zochten naar geschikte manieren om de kennisprofessionals te ondersteunen. Daarnaast wilden we ook leren van dit traject voor toekomstige kennisnetwerken bij andere thema’s. World of Minds heeft ondersteund in:

  • Het faciliteren van sessies (ontwerp, voorbereiding, facilitatie en rapportering).
  • Het enthousiasmeren van de groep en managen van het proces.
  • Het inzichtelijk maken van de inhoud via verschillende methodes zoals Livemapping en System Mapping met gebruikmaking van ‘visual structuring’ en ‘whiteboarding’ tools.
  • Het ontwerpen en faciliteren van grotere en kleinere digitale sessies.
  • Het reflecteren op het proces en hieruit aanbevelingen verkrijgen voor mogelijke vervolg kennisnetwerken."
Pascal van Dam | Beleidsmedewerker programma Circulair Zuid-Holland | Provincie Zuid-Holland

Lees deze en andere testimonials

 

Sessie: Recycling en circulariteit – Lerend Vooruitkijken

Hoe kan een Systems Dynamic model helpen?

Naar aanleiding van het opzetten van een kenniskring rondom de circulariteit van zonnepanelen (zie testimonial hierboven) zijn de resultaten doorontwikkeld tot een Systems Dynamic model. We organiseren in samenwerking met Synmind een bijeenkomst gericht op de inzet van Systems Dynamic modellen voor de analyse van strategische beleidsvraagstukken i.v.m. de recycling van zonnepanelen. Tijdens deze bijeenkomst delen we graag wat wij hebben geleerd tijdens oprichting van dit kennis netwerk.

Doe mee met het webinar Werk Slimmer, Niet Harder!

Doe de juiste dingen, vanuit rust en balans.

We willen je graag uitnodigen gratis mee te doen met onze nieuwe interactieve webinar Werk Slimmer, Niet Harder! In dit webinar delen we onze nieuwste en meest praktische inzichten op het gebied van Slimmer Werken. Wat kun je doen om het werk zo in te richten dat je de juiste dingen doet? Dat je tijd bespaart, overzicht houdt, rust hebt en een goede balans kunt vinden tussen werk en privé?

Kortom, wat kun je doen om het werk efficiënter, effectiever en leuker te maken?

Wil je op de hoogte worden gehouden van deze en andere ontwikkelingen van World of Minds? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Mail naar info@worldofminds.com of bel 070 707 1355