NAG

Hoe ontwerp je en faciliteer je een online ALV met 80 deelnemers?

Case van een online evenement

Een ALV is een uitdagende online sessie om te ontwerpen en te faciliteren. Waarin een aantal officiële onderwerpen naar voren komen maar ook een moment van interactie een plek moet krijgen. Volgens sommige deskundigen is de ‘attention span’ van een gemiddelde deelnemer ca. 6 à 7 minuten. Hoe kun je een ALV dan met succes online doen? Welke werkvormen kun je gebruiken en hoe ga je de interactie faciliteren als er veel deelnemers in de sessie worden verwacht? Hoe hebben we deze opdracht aangepakt en wat hebben we hiervan geleerd? Dit hebben we beschreven in ons think, decide, do, learn model.

Breng de oorzaken van
problemen in kaart

Met de Fishbone / Ishikawa diagram

Om te verbeteren moet je goed kunnen inspelen op problemen die je tegenkomt. Achter een probleem kunnen één of meerdere oorzaken zitten. Door dit goed te onderzoeken pak je niet alleen de symptomen aan, maar de echte oorzaak (root cause). Kaoru Ishikawa heeft een visueel hulpmiddel ontworpen waarmee je de potentiële oorzaken van een probleem systematisch in kaart kunt brengen. We hebben hiervoor een werkinstructie gemaakt in de vorm van een mindmap die je kunt gebruiken om een Ishikawa-diagram te maken. Bekijk de interactieve HTML of download het MindManager bestand (.mmap)

The procrastinator's handbook

Tips en adviezen voor uitstellers

Vrijwel iedereen heeft er wel eens last van: het uitstellen van vervelende taken, zowel in werk als privé. Rita Emmett heeft in haar boek uiteengezet wat de redenen zijn voor dit gedrag, hoe je jezelf kunt motiveren om de vervelende klussen niet uit te blijven stellen, en hoe je je tijd beter kunt indelen om efficiënter te kunnen werken. We hebben een overzichtelijke samenvatting gemaakt in de vorm van een mindmap. Bekijk deze interactief als HTML bestand, of download de PDF.

 

 

Nieuwe Citizen: System Mapping expert Hannah Härtwich

Hannah Hartwich

Onze nieuwste Citizen van World of Minds is Hannah Härtwich, een ‘Complexity Counselor’ gespecialiseerd in o.a. System Mapping. System Mapping helpt bij het in kaart brengen van complexe situaties, speelvelden en het oplossen van complexe problemen. We hebben een aantal klanten gevraagd mee te doen met de eerste workshop; ‘An introduction to System Mapping’. Binnenkort organiseren we samen de tweede workshop. De geleerde lessen hebben we inmiddels ingezet in diverse projecten en verandertrajecten waaronder een team-ontwikkeltraject waarbij we de opgehaalde verhalen (Storymapping) hebben omgezet naar een System map. Dit ging over een complex speelveld met betrekking tot recycling en duurzaamheid met vele belangen en stakeholders.

Hierbij een korte introductie van Hannah over haarzelf en System Mapping:

“I have always been fascinated by nature. Somehow everything fits together just right, everything is connected, nothing exists in isolation and while seeming surprisingly stable, the entire system is continuously evolving and increasing in complexity.”



Meer informatie over Hannah en de workshop

 

Student International Business Studies Jesse

Nieuwe parttimer na succesvolle stage

Jesse studeert International Business Studies aan ROC Zadkine en heeft bij ons een accountmanagement stage afgerond waarin hij kennis heeft gemaakt met verschillende werkprocessen. Inmiddels werkt Jesse parttime bij World of Minds!

“Ik heb bij World of Minds heel veel geleerd, over trainingen, over het bedrijfsleven, van hoe een bedrijf in de praktijk werkt, tot en met het slim indelen van je eigen tijd en hoe je alles uit een online sessie kunt halen. Het bijzondere bij World of Minds is dat je direct in het diepe wordt gegooid en je eigenlijk zelf bepaalt hoeveel je aan kunt (en dus wilt leren). Uiteraard mag je meer fouten maken dan een collega die er al jaren werkt maar je krijgt vanaf dag één al serieuze klussen waarbij je direct voor klanten bezig bent.

Specifieke voorbeelden zijn; met anderen content maken voor een gamified leer- en kennis platform, idem voor LinkedIn blogposts. Ook heb ik onderzoek gedaan naar bepaalde kennisonderwerpen, een netwerk van ex-cursisten helpen bedienen en mee mogen doen in adviestrajecten. Ik leer elke dag meer en meer en kon via Academy of Minds alle trainingen volgen om slimmer te werken en alles uit je dag te halen.”

 

Webinar Teamontwikkeling / Teambuilding

Hoe wordt je een ‘High Performance’-team?

Nu we met zijn allen voornamelijk online werken komen we erachter dat lastigere projecten en verandertrajecten in hun online vorm een heel aparte uitdaging vormen. Hoe houd je iedereen aangehaakt en gemotiveerd? Na de afgelopen tijd veel mensen te hebben geholpen met de webinar ‘Effectief Visueel Online Overleg / Vergaderen’ hebben we inmiddels al 8 keer de korte online webinar ‘Werk Slimmer, Niet Harder’ gegeven.

Dit doen we gratis en de dankbaarheid is groot. Vandaar dat de nieuwste gratis webinar is ontwikkeld (en inmiddels al enkele malen gegeven) genaamd: ‘Teamontwikkeling / Teambuilding’! In deze nieuwste webinar onderzoeken we de karakteristieken van een zogenaamd ‘High Performance’-team. Volgens een onderzoek van Harvard Business School en Professor Amy Edmunson voldoet elk H.P.T. aan vijf kenmerken. Wat zijn precies die kenmerken en hoe kom je daar? Wat zijn elementen die je kunnen tegenhouden? We geven aan de hand van een visual verschillende methoden en technieken en praktische tips. Deze webinar kun je individueel volgen of met je team.

Wil je op de hoogte worden gehouden van deze en andere ontwikkelingen van World of Minds? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Mail naar info@worldofminds.com of bel 070 707 1355