Zero Emissie zones in de grote steden

Interactief netwerkevent Connekt

Eind 2014 ondertekenden meer dan vijftig partijen de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES) om gezamenlijk te onderzoeken hoe emissievrije stadslogistiek er in de praktijk uit kan zien. Het doel van het netwerk is om gezamenlijk de binnensteden emissievrij te krijgen in 2030. World of Minds is gevraagd te helpen bij het ontwerp, de uitvoering en de rapportage van een netwerkevent met verschillende stakeholders.

Authentic Happiness

Maak gebruik van positieve psychologie

Geluk, zo blijkt uit studies, is niet het resultaat van goede genen of geluk. Het kan worden gecultiveerd door eigenschappen te identificeren en te voeden die we al bezitten - inclusief vriendelijkheid, originaliteit, humor, optimisme en vrijgevigheid. We hebben in een mindmap een samenvatting van dit boek van Martin E. P. Seligman gemaakt zodat je in een overzicht de belangrijkste elementen uit het boek tot je kunt nemen.

Een nieuwe World of Minds Citizen aan het woord: Didier Kick!

"In 2013 zijn ik en Jerre elkaar tegengekomen toen ik bij NPO 3FM werkte. We hebben samen een project gedaan over 'slimmer leren' voor scholieren die examens maakten. Sindsdien ben ik enthousiast over de effectiviteit die World of Minds in deze processen weet aan te brengen. Als citizen van World of Minds ben ik de brug tussen World of Minds en het Noorden van Nederland. Onwijs interessant en gaaf om de kennis van World of Minds in het Noorden te gaan verspreiden!" - Didier

SWOT en Confrontatiematrix

Visueel sjabloon voor je SWOT sessie

De meeste mensen kennen de SWOT (sterkte-zwakteanalyse) wel, een bedrijfskundig model dat intern de sterktes en zwaktes en in de omgeving de kansen en bedreigingen analyseert. Deze kan op veel verschillende niveaus en momenten worden toegepast. Op basis hiervan kan de strategie worden bepaald. Maar hoe gebruik je de SWOT en de resultaten op een goede manier? We hebben een visuele template ontwikkeld, inclusief een (excel) confrontatiematrix die je daarbij kan helpen. Dit sjabloon helpt je dus voor, tijdens en na de SWOT sessie.

Een klant aan het woord

"Het onderscheidend vermogen van World of Minds is absoluut dat zij bottom-up verhalen ophaalt, structureert, visualiseert en steeds verbindingen legt en blijft leggen waardoor de gewijzigde koers niet alleen zichtbaar, maar ook heel logisch wordt. Het designteam stapt op natuurlijke wijze in de locomotief en zet deze in beweging. Het effectief aanhaken van andere wagons wordt hiermee slim gefaciliteerd."

Lees het hele verhaal van Liesbeth Groeneveld, Directeur Vastgoed Vestia.

Doe mee met onze webinar effectief online visueel overleg

Nu iedereen thuiswerkt, is ook bijna iedereen online aan het overleggen. We organiseren (tijdelijk) gratis webinars waarin we je leren hoe je een overleg visueel maakt en waarom dat het overleg veel effectiever maakt. Denk bij overleg niet alleen aan vergaderingen, maar ook gesprekken, trainingen, online evenementen etc. Door gebruik te maken van een combinatie van goede online vergader- en visualisatiesoftware met daarbij duidelijk gedefinieerde rollen bespaar je tijd, energie en maak je het jezelf makkelijk.

Kijk op onze site voor meer informatie en om je in te schrijven.

Masterclass Effectief online visueel overleg in de praktijk

Naast de webinars organiseren we ook verdiepende online masterclasses waarin we dieper ingaan op hoe je een online overleg, sessie of event ontwerpt, faciliteert en erover rapporteert. Deelnemer Marijn Jansen heeft als meesterproef samen met ons een sessie van de Naaierij ontworpen, gefaciliteerd en daarover gerapporteerd. De centrale vraag van dit MKB was: "Hoe kunnen we tijdens en na Corona onze inkomstenstroom vergroten"
Lees wat hij er zelf over zegt.

Ook meedoen met deze masterclass? Kijk op onze site hoe dat kan.

Heb je vragen of wil je meer weten? Mail naar info@worldofminds.com of bel 070 707 1355


Wil je op de hoogte worden gehouden van deze en andere ontwikkelingen van World of Minds? Meld je aan voor de nieuwsbrief!