The World of Visual Facilitation

Een nieuw boek, met 50 co-auteurs van over de hele wereld waaronder World of Minds

Versnel de ontwikkeling van de organisatie (/teams) door middel van ‘Visual Facilitation’. The World of Visual Facilitation deelt nieuwe benaderingen en verhalen van visuele facilitatoren van over de hele wereld. Door hun beste ervaringen te delen, helpen de co-auteurs de lezers meer te leren over visuele facilitatie en hoe u dat kunt toepassen, wat resulteert in nieuwe energie en resultaten.

Een enorme uitdaging

En niet alleen om de zonne auto race te winnen, in Australië, denkt het Solar Team Eindhoven

"Als we in 2030 emissievrij willen rijden, moeten vanaf nu elke dag ongeveer 200 laadstations in Nederland worden geïnstalleerd om alle elektrische auto's tegen die tijd van energie te voorzien," Zegt Carijn Mulder van het Solar Team Eindhoven. “Dit is al onrealistisch en 85% van de elektriciteit is momenteel afkomstig van niet-hernieuwbare bronnen. Kortom, onze samenleving staat voor een enorme uitdaging.” World of Minds is een van de sponsoren en helpt het team (nog) beter te presteren.

Twee nieuwe teamleden aan het woord

Ons team is uitgebreid met Geerd Schlangen en Caspar Heine. Geerd gaat ons versterken aan de advieskant en Caspar gaat als adviseur en trainer (livemapper) bij ons aan de slag. Kom je binnenkort op de koffie / thee om kennis met ze te maken?


"Ik werk al jaren nauw samen met World of Minds. Ik ben altijd weer super enthousiast over de kracht van visualisatie in denk- en werkprocessen. Of het het nu gaat om het ophalen van verhalen, meningen, ideeën, feiten, of kennis steeds is er weer het krachtige effect van het zichtbaar maken en delen van informatie.

Dat is katalysator in denkprocessen van individuen, teams en communities. Als kersverse senior associate van World of Minds draai ik mee in ontwikkeltrajecten waarbij ik sterk let op het belichten en activeren van de losgekomen potentie van deelnemers, teams en groepen. Daar is veel slagkracht en winst te behalen. En kunnen we mensen echt helpen met een Smarter Way Of Working." - Geerd


"Ik ben in aanraking gekomen met World of Minds, de verschillende trainingen en technieken om slimmer te werken via mijn oude werk. Na een aantal trainingen gevolgd te hebben bij World of Minds was ik enorm overtuigd en heb uiteindelijk de keuze gemaakt om zelf aan de slag te gaan bij World of Minds als adviseur/trainer om zo de filosofie verder te verspreiden. Ik heb er zin in!" - CasparEen klant aan het woord

"We hebben World of Minds leren kennen als deskundig op het gebied van Sociale Innovatie en teamontwikkeling in het bijzonder. Interessant is hoe ze wetenschappelijke inzichten heel praktisch en effectief weten te maken."

Lees het hele verhaal van Esther Bosman, directeur Water van RHDHV.

Doe mee met onze gratis training moderatoren en Livemappers

Het doel van deze training is om te leren hoe je een sessie goed visueel kunt faciliteren. De ervaring leert dat door deze training er meer begrip ontstaat tussen de deelnemers aan sessies en het draagvlak wordt vergroot voor de uitkomsten ervan. Tijdens de trainingsmiddagen gaan we met een klein groepje om de beurt voor de groep staan om te oefenen. Als onderwerpen en vragen komen o.a. aan bod; wat zijn de valkuilen bij het leiden van een sessie? Welke tips zijn er? En welke werkvorm kunnen we het beste inzetten tijdens uiteenlopende sessies? We vinden het ook leuk als je zelf onderwerpen aandraagt.

De trainingsmiddagen worden maandelijks gegeven van 15.00 - 17.30 uur in Den Haag bij World of Minds. Kom een aantal keren, je kunt dan veel oefenen en dat baart kunst :-)

Doe je mee? Geef je op via: info@worldofminds.com

Wil je op de hoogte worden gehouden van deze en andere ontwikkelingen van World of Minds? Meld je aan voor de nieuwsbrief!